Novinky ze školení Festool

Náš prodejní tým se opět zúčastnil školení Festool. Seznamte se s novinkami.

Kapovací pila FESTOOL KAPEX KS 60

Jako prvni musíme zmínit novou kapovací pilu KAPEX KS 60, která bude ideální pro použití zejména na cestách díky svému kompaktnímu designu, nízké hmotnosti a ergonomickým madlům. Pila minimalizuje náklady na materiál a zajistí minimální prořezy. Tento efekt zajišťuje bezchybný přenos úhlů pomocí úhlové jednotky a LED světlu s úzkým paprskem pro optimální viditelnost nárysu

Pila je vhodná pro zkracování prken a panelů až 305 × 60 mm, zkracování lišt, profilů a hranolů do tloušťky 60 mm nebo pro úhlově přesné přizpůsobování soklových a stropních lišt bez výpočtu – v kombinaci s úhlovou jednotkou. 

Nové inovace pily umožní snadné řezání i delších obrobků pomocí otočné základny do 60° na obou stranách a naklápění na 47°vlevo a 46° vpravo, včetně integrovaného prodloužení stolu.

Motor je poháněn řemenem, což zajistí tišší chod bez vibrací. Pilu lze zakoupit i s vyšší výbavou, případně lze dokoupit i mobilní vozík.

Nový akumulátor 3,1 Ah

Novinkou bude také nahrazení akumulátoru 18V 2,6 Ah novým akumulátorem s kapacitou 18V 3,1 Ah. Akumulátor váží pouze 0,4 kg. Je lehký a umožní perfektní manipulaci při vrtání a šroubování. Nechybí LED ukazatel pro rychlé zobrazení zbývající kapacity. Akumulátor má také integrovaný gumový rámeček pro ochranu a bezpečné odložení nářadí na šikmých plochách. 

Rádio pro stavbu s vynikajícím zvukem

Nové rádio SYS ROCK BR 10 DAB + bude ideálním společníkem na stavbu, do dílny a pro volný čas. Má vynikající zvuk, je malé, ale přitom robustní. Vhodné pro přehrávání oblíbených písniček z telefonu, mp3 přehrávače, notebooku atd. přes rozhraní Aux-In nebo přes Bluetooth. Rádio kromě příjmu analogových (FM) vysílačů, příjímá i digitální (DAB+) vysílače. Rádio můžete zapojit do sítě kabelem nebo použijete akumulátory Festool (nejlépe s řadou BPC 18 Li-ion). Má také integrované USB rozhraní pro nabíjení externích přístrojů jako mobilních zařízení (BR 10 D)

Mezi další novinky můžeme uvést také nový leštící kotouč (jehnětinu) LF STF D 150/1, zvláště vhodnou pro použití na tvrdé laky.