Nová značka HERON na e-shopu

Nově v naší nabídce najdete i digitální benzínové elektrocentrály a rámové benzínové elektrocentrály značky HERON. Ať potřebujete dostatek proudu pro své spotřebiče na stavbě, na chatě či na lodi, zavlažovat svou zahradu anebo přečerpat vodu z rybníka, generátory a čerpadla Heron pro Vás tuto práci odvedou s potřebným výkonem, spolehlivostí a pohodlím. Srdcem těchto zařízení je totiž osvědčený motor HERON, používaný v různých modifikacích po celém světě i v těch nejtěžších podmínkách.

Digitální elektrocentrály benzínové

Srovnání stability napětí elektrocentrály Heron

Digitální elektrocentrály představují technologický skvost mezi elektrocentrálami. Inovativním řešením motoru s multipólovým alternátorem a použitím invertorové technologie bylo dosaženo dokonalého tvaru sinusové křivky výstupního napětí a snížení hmotnosti a rozměrů elektrocentrály o více než 50% oproti konvenčním zařízením.

Použitý kvalitní čtyřtaktní motor Heron vykazuje vynikající hodnoty spotřeby (benzín Natural 95) a využitím inteligentní regulace otáček je až o 40% ekonomičtější, než běžné elektrocentrály.

Model DGI 20 SP dokáže na jednu nádrž (3,8 l) pracovat nepřetržitě až 7 hodin (v závislosti na zatížení). Generátory této řady jsou standardně vybavené systémy automatické ochrany před přetížením, přehřátím a nebezpečným poklesem hladiny oleje.

Chlazení

Unikátní systém labyrintového nuceného chlazení zabezpečuje optimální chlazení všech součástí elektrocentrály a zajišťuje tak ideální podmínky pro její práci.

Emise

Digitální elektrocentrály Heron splňují náročné emisní normy EURO 2. Jejich hlučnost je díky jedinečné konstrukci o 10% nižší, než stanovuje evropská norma 2000/14/EC.

Použití

Díky snadné přemístitelnosti a kvalitnímu výstupu lze pomocí digitálních elektrocentrál Heron napájet elektrické nářadí, domácí spotřebiče a jemnou elektroniku včetně televize, videa, počítače, rádia i přístrojovou techniku všeho druhu, včetně citlivých lékařských přístrojů. Stejně dobře jsou použitelné jako rychlý, lehký, tichý a výkonný zdroj elektrické energie na chatách, lodích či na cestách. Výstupem 12V je možné napájet také spotřebiče na jednosměrné 12V napětí, případně dobíjet 12V akumulátory

Rámové elektrocentrály benzínové

Jednou z nejdůležitějších předností elektrocentrál Heron je, že ani při plném provozním zatížení nepracují na pokraji svých sil a uváděné technické parametry plní s rezervou. Elektrocentrály Heron jsou spolehlivé a už jejich základní výbava obsahuje moderní technologie, které jsou obvykle dostupné pouze jako nadstandardní příplatková výbava. Všechny industriální elektrocentrály Heron jsou vybavené automatickým elektronickým systémem vyrovnávání napětí AVR (Automatic Voltage Regulation) a díky kvalitě výstupního napětí (vyhlazení do max. ±5%) tak umožňují napájení i citlivých elektronických zařízení. Ve výbavě generátorů Heron s provozním výkonem nad 2kW je také digitální měřič motohodin, který umožňuje pohodlný odečet odpracovaných hodin a plánování údržbových a servisních úkonů. Všechny elektrocentrály jsou vybavené automatickým systémem kontroly stavu oleje, který v případě nízké hladiny motor vypne a zabrání tak jeho poškození (nenahrazuje však předepsané úkony kontroly oleje při provozu).

Rámové benzínové elektrocentrály Heron

Konstrukce

Rámové elektrocentrály Heron jsou osazovány synchronními alternátory s kvalitním vinutím, odolávajícím tepelným náporům při dlouhodobé zátěži. Masivní ochranný rám, do kterého jsou elektrocentrály usazovány, chrání stroj před poškozením a ulehčuje jeho přepravu. Konstrukce těchto elektrocentrál nevyžaduje za splnění podmínek daných normou ČSN-ISO 8528-8 uzemnění.

Použití

Jednofázové a třífázové elektrocentrály Heron industriální řady představují ideální zdroj stabilního napětí na stavbách, při montážních pracích v terénu, v mobilních servisních jednotkách, ale také pro rekreační účely na chatách, zahradách apod. Díky systému regulace napětí jsou vhodné pro napájení elektrického nářadí a elektromotorů, topných a osvětlovacích těles či svářecích agregátů (některé typy). Lze je využít také jako spolehlivý záložní zdroj energie. Ke všem modelům s provozním výkonem nad 2kW je možné dokoupit podvozek pro snadnou manipulaci v terénu.

Motor HERON je výkonný a spolehlivý, používá odlehčenou konstrukci a moderní materiály, díky nimž mají stroje nižší hmotnost.