Školení Dewalt - novinky ze světa FlexVolt

DEWALT XR FLEXVOLT je řada nářadí s napájecím napětím 54 V, která nabízí délku provozní doby a výkon, jaký nebyl dosud k dispozici - poprvé mohou profesionální řemeslníci spolehlivě provádět náročné práce, aniž by potřebovali napájení ze sítě.

Tato inovace znamená, že můžete mít k dispozici napájecí napětí 54 V pro kompletní řadu nářadí, aniž by vás obtěžoval napájecí kabel a to díky použití elektronicky řízených bezuhlíkových motorů nové generace. Akumulátorový stroj je schopen při příkonu 150W poskytnout výkon jako stroj s pevným připojením kabelem o příkonu 1500W.

Patentovaný akumulátor DEWALT XR FLEXVOLT obsahuje mikroprocesor, který je schopen identifikovat stroje, ke kterému je připojen. Je tak možné přepínat napájecí napětí z 54 V na 18 V a zpět, což zaručuje její kompatibilitu se stávajícím nářadím řady XR

Zajímavostí také je, že montáž strojů a akumulátorů systému Dewalt FlexVolt probíhá v České republice, kde koncern Stanley, Black&Decker zaměstnává přes 1500 lidí.

Z novinek ze školení doporučujeme:

  • aku křovinořez
  • aku pokosová pila na 2x54V (součástí pily je i adaptér pro klasické použití s přívodní kabelem)
  • aku hřebíkovačka, která se stává vhodnou alternativou k plynem poháněným strojům (roční úspora za plynové kartuše ve výši až 5000,-Kč/rok)