Vyzkoušeli jsme si novinky z řady Makita XGT

V úterý 31.10. jsme se zúčastnili školení novinek Makita z aku řady XGT 40V a LXT 18V Li-ion přímo v centrále Makita ČR v Brně-Chrlicích. Stroje jsme měli možnost pořádně vyzkoušet i v praxi. Prošli jsme si prezentační showroom a navštívili jsme i hlavní sklad.

Aku systém MAKITA XGT® 40V Li-ion není náhradou za úspěšnou řadu LXT 18V Li-ion, ale nabízí úplně nové stroje, se silnými akumulátory a nabíječkami pro ty nejnáročnější úkoly. I při velmi vysokém zatížení nabízí výkon plně srovnatelný s elektrickým nářadím, ale s komfortem nezávislosti na zásuvce. Nadchne Vás kombinace ohromující síly, kompaktního bezdrátového provedení a digitální komunikace mezi strojem a akumulátorem. Nabídka této řady se stále rozšiřuje, nyní se nabízí už více jak 140 různých strojů.

Pojďme si znovu zopakovat hlavní výhody řady XGT

- stroje jsou kontruovány pro extrémní zátěž a jsou plně srovnatelné s elektrickými stroji (pro běžné používání je řada LXT dostačující)
- mají rychlejší systém nabíjení
- vylepšená elektronika akumulátorů
- akumulátory mají silnější a odolnější obal

Co nás zaujalo z novinek z řady XGT

V aku rázových utahovacích XGT najdete nově nejvýkonnější model TD002G, s novou technologií odpružení a s novými vlastnostmi nebo jeho zjednodušené provedení s poměrem cena/výkon TD003G. Na první pohled vás zaujme velmi malé kompaktní aku kombinované kladivo HR010G s úderem 2,1J a hmotností s baterkou 2,8 kg. Skvěle padne do ruky a je s ním radost vrtat i sekat. Ke kladivu je možné připojit i odsávací adaptér DX16. Potěší, že podobný model se vytvořil i pro řadu LXT pod označením DHR183 (úder 1,6J, 2,4 kg.). V kotoučových pilách volte novou pilu HS012G, která je i s baterkou lehčí než elektrické pily. Silnou mašinou je nový aku rozbrus CE002G na 2 akumulátory 40V XGT, který oproti modelu CE001G má i možnost odsávání. Další novinky: výkonné aku průmyslové vysavače VC006G,VC007G, aku bezolejový kompresor AC001G, nové výkonné aku sekačky LM001G a LM002G se šířkou záběru 48 a 53 cm s novou konstrukcí sekání i možností vertikálního skladování, aku tlaková myčka s bezuhlíkovým motorem HW001GZ s širokým příslušenstvím a to jsme zdaleka nevyjmenovali vše. Máte se na co těšit :)

Aku program Makita XGT 40V Aku program Makita XGT 40V

Vybrané novinky z řady LXT    

V LXT řadě nás zaujala drobná úhlová bruska nebo řezačka chcete-li, DMC300Z vhodná pro rychlé řezy do různých materiálů (tenké plechy a trubky, plasty, sádrokarton, obkládačky apod.).Také nové modely aku vrtačky a aku příklepové vrtačky DDF489 a DHP489, které doplní nabídku na trhu mezi modely řady 484 a 486. Nabízí velmi kompaktní tvar a nízkou hmotnost a stejné rozměry i ve verze s příklepem. Utahovací moment 73/40Nm. Ne úplnou novinkou, která ale stojí za zmínku je i malá aku prořezávací pilka DUC101. Nepostradatelným pomocníkem se vám můžou stát i malé aku svítilny v provedení XGT (ML011G), LXT (DML817) i CXT (ML107).

Z elektrických strojů budou v nabídce nové úhlové brusky s výkonem 1900W a průměrem kotouče 125mm, které v sortimentu značky Makita chyběly a budou tak konkurovat oblíbeným bruskám Bosch a Metabo. U všech najdete funkci Soft Start, Anti-restart i elektronickou kontrolu zatížení. Mezi nimi si můžete vybírat modely s posuvným či sklopným vypínačem, mechanickou brzdou nebo regulací rychlosti.

Rádi vám poradíme 

Jsme připraveni předat Vám všechny získané informace a zkušenosti. Neváhejte nás kontaktovat. 

Showroom v Ostravě-Martinově

Vybrané modely aku nářadí a příslušenství Makita řady LXT 18V i XGT Li-ion si můžete prohlédnout osobně v našem showroomu v Ostravě-Martinově. Těšíme se na Vaši návštěvu!

Nekupujte Makitu v pytli XGT 40V Li-ion

Pokud patříte k lidem jako my, kteří si kvalitu a výkon strojů rádi ověřují při vlastním užití v praxi, je tohle ideální příležitost pro vás vybrané stroje si zapůjčit a vyzkoušet. V naší půjčovně si můžete po předchozí rezervaci vybrané stroje řady XGT i LXT vypůjčit zdarma